RANZEL X KENDRICK – FOREGLOW (EP)

Artiest info
Website
facebook

 

Achter de artiestennaam ‘Ranzel X Kendrick’ gaat de Texaanse muzikant en singer-songwriter Alias Wayne uit San Antonio schuil. Hij is een artiest die tegen een razendsnel tempo songs componeert, opneemt en uitbrengt onder de naam ‘SNAFU’ of ‘Ranzel X Kendrick’. Sinds 2018 tot begin 2020 bracht hij in die hoedanigheid drie EP’s uit die samen deel uitmaakten van een trilogie rond zijn thuisstaat Texas: “Texas Paintbrush”, “Texas Sagebrush” en “Texas Cactus”.

Nu die verhalen tot hun eind zijn gekomen werd het voor hem tijd om met een andere vorm van platen op de proppen te komen. Zijn meest recente EP heet “Foreglow” en bevat vijf nummers waarin hij een mix van blues, folk, country, pop en rock heeft verwerkt. Op de twee hier toegevoegde audiovideo’s kunt u alvast genieten van twee van de vijf songs op dit minialbum: eerst hoort u de jazzy openingstrack “Cross My Heart” die hij in duetvorm samen met zangeres Rebecca White brengt en daarna krijgt u ook nog het bluesgetinte nummer “Virtuous Woman”.

In vorige recensies hebben we al aangegeven dat ‘Ranzel X Kendrick’ een neef is van countrylegende Roger Miller die hem inspireerde tot het starten van een eigen muzikale carrière die hij met vele optredens door evenveel landen heeft uitgebouwd. Dezer dagen vertoeft hij in Costa Rica waar hij via de aldaar heersende exotische ervaringen nieuwe inspiratie heeft opgedaan voor de songs die hij brengt op deze EP. Exponenten daarvan zijn het akoestische liefdesliedje “River Of Love” en de emotioneel gezongen melancholische pianoballad “Slow Dancing In The Rain” die beiden deel uitmaken van de tracklist van deze plaat.

Tussendoor horen we een wat droefheid uitstralende zanger in het over eenzaamheid handelende liedje “Lonely Tonight” dat wij graag tot mooiste song van deze EP wil nomineren. Het is een nummer dat de vele mensen die lijden onder de afzondering tijdens deze lockdownperiode een hart onder de riem zal kunnen steken. Maar er is voor elk van ons hoop op spoedig beterschap en daar zullen we ons dan ook samen met de hartverwarmende liedjes van ‘Ranzel X Kendrick’ graag aan optrekken.

(valsam)